Färgstark Buddha

Den här tavlan påbörade jag i våras, med då hade jag tänkt mig ett annat motiv som jag inte blev så nöjd med. Efter att ha tittat lite på buddha tavlor innan jul så blev jag inspirerad att måla min egen, så jag dammade av min canvas och började måla över det gamla. Jag är vanligtvis inte så färgstark av mig när det kommer till kläder och inredning, då håller jag mig gärna till lugna, jordnära toner. Men däremot gillar jag att gå loss med färg på mina tavlor, gärna så knalliga som möjligt. Det är lite så mitt drömhem ser ut tror jag, omgiven av ljusa, varma, jordnära toner, gärna trä och vitt, mycket gröna växter och så bryta av med färgexplosioner. I just denna tavla gillar jag hur bakgrunden av min gamla tavla har fått bli detajer i det nya motivet. Dessa kommer fram i pannan och på läpparna. Ger en känsla av en galax. Lite som att vi alla bär på ett universum inom oss. Det gillar jag.