Helgkurs i drejning

När arbetet som grafisk formgivare inte riktigt stimulerar den kreativa ådran, när dagarna mest består av en endlös parad av årsredovisningar, investerarmemorandum, siffror och tabeller. Ja, då passar det utmärkt med en helgkurs i drejning. Att få arbeta med lera är stimulerande både för sinnet och kroppen. Att känna lera mellan fingrarna igen när skivan började snurra, framkallade både ett skratt och ett brett leende på mina läppar, genom kroppen gick ett glädjerus. Det var något därinne som vaknade ur en tung dvala, en välbekant känsla och ett kärt återseende, skaparglädjen var tillbaka!

Det är inte konstigt, jag menar, mina dagar består mest av att sitta stilla på en kontorsstol och med datorn som mitt första och främsta verktyg i skapandet så blir det lätt enformigt och tillslut slentrian, en själlös vana. Mina fingrar har klickat och skrollat sig fram genom skapandet. Ögonen fastklistrad på skärmen. Det gäller inte alla, men det bästa och kanske roligaste botemedlet för mig var att slänga allt vad elektronik heter åt sidan och börja leka med en lerklump.