Glaserade och brukbara

Hämtade mina skålar här om dagen och jag blev så glad över resultatet, de fick alla en blå/grön ton och älskar hur det kryper fram en rostig skiftning här och var, som om skålarna funnits i några sekel och blivit lite nött i kanterna. Skålen på bilden ovan blev jag nog mest förtjust i, kanske för att den är så behaglig att hålla i. 

Det är en häftig känsla att faktiskt använda något man själv har gjort. De känns ju helt klart mer värdefulla än de köpta IKEA-skålarna om jag säger så. Vore kul att skapa en alldeles unik serie till mig själv. Kanske får bli mitt framtidsprojekt. 

Här är alla skålar och en liten grön vas längst bak, vet inte riktigt vad det ska föreställa helt ärligt, haha. Men den med bruna prickar är gjord av en lera med järnoxid som träder fram i sista bränningen i form av små prickar, den blev så otroligt fin! Älskar det rostiga uttrycket. Tanken på att få arbeta som keramiker får mitt hjärta att ta extra skutt.

Klicka på rubriken för att se fler bilder!