Flytt norrut

Det känns overkligt att det här är min sista helg i Linköping. Samtidigt är det en välbekant känsla att lämna det trygga för något helt nytt. När jag först lämnade hemstaden för att göra praktik på en annan ort, hade jag aldrig kunnat föreställa mig den resa som väntade. Mitt största fokus har varit att ta mig hit, där jag är nu. I fyra år har jag kämpat för att göra karriär som grafisk formgivare. Jag är oerhört tacksam och glad att jag tog mitt ansvar att förändra mitt liv. Det har varit omtumlande och utmanande. Att ensam flytta till okända städer, nya boenden, nya arbetsplatser, kollegor och människor – det är läskigt. Men när jag valt att genomföra det även fast det varit läskigt, så har jag vuxit enormt och fått en annan inställning till livet. Jag har lärt mig att det viktigaste av allt är att ha roligt på vägen och inte ta livet på för stort allvar. Så jag känner mig taggad inför att börja mitt nya jobb som grafisk formgivare på Högskolan i Gävle. 

FullSizeRender.jpg

Kommer sakna lägenheten, staden, men framför allt människorna som är anledningen till att jag hållit mig kvar här. Nu är det bara en vecka kvar tills jag bor i kära Norrland igen, nära familj och vänner, havet och den fantastiska naturen längs kusten. Längtar tokigt mycket efter mina små lurvbollar som redan är där uppe.