Frågor och svar

Hur började du måla?
Målandet kom väldigt naturligt in i mitt liv som liten och kan inte minnas en tid då jag inte målat eller pysslat. Jag har haft turen att ha många talangfulla personer i min familj och släkt, som inspirerat mig på ett eller annat sätt. Mamma har alltid stått för en stor kreativ lust genom hela min uppväxt då hon bland annat sytt, stickat, virkat, pysslat och skapat keramiska konstverk. Hon såg till att jag alltid var försedd med de verktygen jag behövde för att fortsätta utveckla tecknandet/målandet. Flera inom släkten har målat, min farmor var konstnär och var förmodligen en större inspiration än vad jag själv förstod. Det finns även kvar tavlor från äldre generationer i släkten på både mamma och pappas sida.

Vad är din konstnärliga bakgrund, och vad drog dig till främst akryl och akvarell?
Jag är självlärd, förutom några kurser som jag gick under gymnasiet då jag läste en estetisk linje med inriktning bild och form. Det var under gymnasietiden som jag först fick prova på akryl och akvarell. Sen dess har jag fortsatt prova nya medier men fastnat lite extra för dessa. Jag gillar charmen med båda, ser akvarellen lite som ett vackert kaos och akrylen som lite mer kontrollerbar. Jag gick även en kurs i Vedic Art 2014, något som jag verkligen uppskattar att jag gjorde. Det utmanade mig i sättet jag såg på målarprocessen och fick utmana mig själv att tänka mer utanför boxen. Otroligt roligt och givande!

Vad inspirerar dig?
Jag inspireras mycket av djur och natur, olika kulturer, samt det spirituella och existentiella. Jag inspireras av människor som sprider vardagskärlek, som visar mod, sårbarhet, medkänsla och har civilkurage. De som står upp mot förlegade normer och maktstrukturer, kämpar för en mer hållbar värld och ger utan att kräva tillbaka.

Tar du emot beställningar/konstuppdrag?
Ja, jag tar emot konstuppdrag från både privatpersoner och företag. Akrylmålningar görs på uppspända canvasdukar i önskat format eller om du beställer en större storlek (som blir svår att frakta) så målar jag på en ospänd canvasduk som går att rulla ihop så frakten blir smidig. Efter att ha mottagit duken spänner du själv fast den på kilramar, alternativt anlitar du en som jobbar med det. Akvarellmålningar målas på högkvalitativt akvarellpapper. Priserna för både akryl- och akvarellmålningar skiljer sig beroende på storlek, tid- och färgåtgång. Du är varmt välkommen att höra av dig så kan vi diskutera din idé och pris.

Kan man köpa dina originalmålningar?
Självklart! Kontakta mig per e-post och berätta vilken tavla som intresserar dig.

Kan man köpa konsttryck (Art Prints) av dina målningar?
Inte för tillfället, det är dock något som jag vill utveckla i framtiden.

Vilken roll spelar spiritualiteten i ditt liv och i din konst?
Spiritualiteten spelar en enormt viktig roll i mitt liv, den började växa i takt med att mitt intresse för personlig utveckling tog fart. Min familj tillhörde aldrig något religiöst samfund eller politiskt parti när jag växte upp. Därför utvecklades intresset naturligt helt på egen hand, i ett försök att förstå världen, mig själv och andra bättre. Jag tror att vi har en själ som är evig och vi är här just nu för att utvecklas spirituellt, individuellt och kollektivt. Jag utvecklas genom att uttrycka det högst av mig själv, omfamna mina unika förmågor, talanger och egenskaper som utgör mig, och omvandla det till kärlek, ljus och helande till mitt eget liv och andras. Genom att engagera mig i det som verkligen genuint intresserar mig, naturligt väcker min nyfikenhet och det som resonerar med mig, bara då kommer jag förbättra min inre utveckling och kunna dela det bästa av mig genom livet och konsten.

 
We are not human beings on a spiritual journey. We are spiritual beings on a human journey.
— Pierre Teilhard de Chardin
 

Har du några mål?
Jag har alltid haft en dröm om att kunna försörja mig på min konst. Men har alltid skjutit tanken åt sidan, då det har känts orealistiskt. Så jag utbildade mig till grafisk formgivare för att kunna jobba med något kreativt samtidigt som det ändå gick att överleva. Men yrket innebär inte samma kreativa frihet som måleriet. Efter sviterna av en arbetsrelaterad utmattning har jag ställt om den inre kompassen och vill ge mitt allt åt att förverkliga den gamla drömmen om att leva på min konst, med nya friska perspektiv på mig själv och livet. Jag skulle också gärna vilja visa upp mitt arbete i form av utställningar eller konstrundor. Men mest av allt hoppas jag kunna fortsätta min karriär tillräckligt långt, så att jag kan ge nya och ambitiösa konstnärer inspiration och hopp om att en karriär inom konst inte är lika omöjlig som världen målar ut den att vara.